top of page

Vormvaste of harde lenzen zijn een goede optie als u contactlenzen wilt dragen, ze hebben namelijk veel voordelen ten opzichte van zachte lenzen.


Ze hebben de naam minder comfortabel te zijn, maar inmiddels zijn ze al zoveel verbeterd dat dit zeker meevalt. In dit artikel hebben we de voordelen van harde contactlenzen voor u op een rij gezet.


Het scherpste zicht: met een harde lens ziet u scherper. Deze wordt namelijk speciaal op maat gemaakt voor uw ogen, terwijl zachte lenzen toch vaak nog een standaard vorm hebben. 


Ook voor moeilijke correcties: als u een simpele plus-  of minafwijking heeft, zijn er genoeg zachte lenzen die uw afwijking kunnen corrigeren. Met een moeilijkere correctie is dit vaak niet het geval en dan komt u in aanmerking voor harde lenzen.


Hygiënisch: zachte lenzen zijn poreus en nemen vocht op, harde lenzen niet. Voorbeeld: u maakt makkelijker een vlak stuk plastic schoon dan een spons. Hierdoor zijn harde lenzen iets hygiënischer dan zachte lenzen die u vaker draagt (dus niet daglenzen).


Voordeliger: harde contactlenzen gaan veel langer mee, waardoor u goedkoper uit kunt zijn. Ze zijn ook veel minder gevoelig voor beschadigingen.


Gezonder: harde lenzen zijn nog net iets beter voor uw ogen dan zachte. Ze drijven namelijk op uw traanvocht, waardoor ze geen direct contact maken met uw ogen.


Op basis van uw wensen kijken we altijd welke contactlens het best bij uw ogen en uw leven past. Maak een afspraak voor meer informatie!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page