Myopie (Bijziendheid)
Ik kijk verder

Wie zorgt er voor zijn ogen? Bijziendheid is binnenkort de nummer 1 oorzaak van blindheid¹. Vooral jongeren lopen een groot risico op progressieve bijziendheid². In Nederland is al een kwart van de 13-jarigen bijziend.³ De campagne ‘Kijk Verder’ staat voor hun toekomst. Een toekomst waarin ver(der) kijken vanzelfsprekend is. Lees hier alles over bijziendheid, de risico’s en de opties.DAG OUDERS VAN NEDERLAND

Wat doen we het toch goed hè, voor onze kinderen? We geven ze liefde, gezond eten en aandacht. Maar hoe zorgen wij voor hun ogen? Op dit moment is al een kwart van de 13-jarigen in Nederland bijziend.¹ Een bril helpt niet, omdat dit het risico op verergering niet tegen gaat.² En ze hebben hun ogen nog hun hele leven nodig. Toch? Tijd voor actie! Te beginnen met een oogcheck bij een Myopie Management Expert.WAT IS BIJZIENDHEID?

De wetenschappelijke term voor bijziendheid is ‘myopie’. Als je bijziend bent zie je dichtbij goed, terwijl je veraf juist wazig ziet. Dit wazige zicht komt omdat je oog in de (as)lengte zo sterk groeit dat de afbeelding waar je naar kijkt niet meer óp het netvlies afgebeeld wordt, maar ervóór. Je hebt dan een correctie met een negatieve sterkte (min-sterkte) nodig om weer scherp te zien.